2020. március 28., szombat

Tanárként így készíts tananyagot a javasolt rendszerben

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy milyen megjelenésű Google Dokumentumban juttatja el tanulóihoz a tananyagot. Célszerű azonban valamilyen egységes megjelenést alkalmaznia az összes tanárnak annak érdekében, hogy ne nehezítsük még tovább a gyerekek és szüleik amúgy sem könnyű helyzetét. Mert higgye el minden tanár, hogy a szülők is nagyon-nagyon nehéz helyzetben vannak. Gyakran több gyermekkel kell foglalkozniuk a saját home office-ban végzett munkájuk mellett. Nem is beszélve az okoseszközök okozta szűk keresztmetszetről. Na és persze az internet elérés sebessége is katasztrófális tud lenni délelőtt, amikor mindenki rajta lóg az online tanulás miatt. De miért éppen a Google Dokumentumok?
A Google Dokumentum, mint módszer azért szerencsés mert:
A videó előtt pár indok, hogy miért éppen a Google Dokumentumok:
  • Gyakorlatilag a mindenki által használt Word ismeretében nem jelent gondot a használata;
  • Aki nem tud jól gépelni, az akár diktálhatja is a szöveget (erről itt találsz a blogomban egy cikket még 2016-ból);
  • Ha utólag javítunk rajta valamit, akkor az - mivel a dokumentum a felhőben tárolódik, és ott is nyitja meg az olvasója - rögtön mindenkinél aktualizálódik;
  • A létrehozott dokumentumok nagy biztonságban, a Google szerverén tárolódnak;
  • Mivel ez egy HTML alapú szövegszerkesztő, akár animált képeket is elhelyezhetünk a dokumentumban (lásd például a cikkbe beszúrt képet, vagy ezt a dokumentumot);
  • Platform független, vagyis minden okoseszközön megjeleníthető (legfeljebb le kell tölteni a Google Play áruházvól, vagy az Apple Store-ból).

A videó után pedig annyi kiegészítés, hogy a megtekintett videó teljes egészében csak akkor érvényes, ha van egy olyan elvetemült kolléga, aki mindenkinek előre elkészítette a sablon dokumentumot. Ha ez nem így van, akkor mi magunk készítsünk egy sablont, ami alapján később majd a többi óra anyagát el tudjuk készíteni. Ennek módszere is elolvasható a korábban már javasolt dokumentumban, vagy itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése