2015. március 1., vasárnap

Könyvjelzők alkalmazása 1.

Manapság már sokak napi rutinjába beletartozik, hogy kedvenc weboldalait végignézni: a címsorba begépeli a meglátogatni kívánt webhely nyitóoldalának címét, majd megnyomja az Enter billentyűt. Ehhez persze fejből kell tudni ezeknek az oldalaknak a címét. Ez nem jelent nagy gondot, szokott is sikerülni, de az már kevésbé, hogy a csak ritkábban látogatott oldalakkal is ugyanígy járjunk el. Ezeket a Google keresőjével szoktuk megtalálni, ami ugyan szintén nem tart túl sokáig, de lehetséges ez is egyszerűbben: a könyvjelzők segítségével. Ebben a blogbejegyzésben erről lesz szó.

Könyvjelző beszúrása úgy, ahogy a többség teszi

Ha egy olyan oldalon vagyunk éppen, amit majd később is fel szeretnénk keresni, akkor e feladat leegyszerűsítése érdekében szúrjunk be egy könyvjelzőt az oldalhoz. Ennek lépései a következők:
  • kattintsunk a böngésző címsorától jobbra lévő ötágú csillagra,
  • nyomjuk meg a "Kész" nyomógombot.
Tapasztalatom szerint ezt a funkciót sokan ismerik, és raknak is be könyvjelzőket a nekik tetsző oldalakhoz. Jó sokat, mert sok oldal tetszik nekik, Így egy idő után teljesen áttekinthetetlen lesz a a böngészője könyvjelző sávja, mert a sok könyvjelző el sem fér rajta.

Hogy lehet a könyvjelzőket rendszerezve beszúrni?

A dolog roppant egyszerű:
  • kattintsunk a böngésző címsorától jobbra lévő ötágú csillagra,
  • ezután azonban ne a "Kész", hanem a "Szerkesztés" gombot nyomjuk meg,
  • a kapott ablakban adjuk meg azt a helyet, ahová a könyvjelzőt be akarjuk rakni, majd ezt követően kattintsunk a "Mentés" gombra

A hely magadása

A hely megadása során két esetet kell megkülönböztetni:
  1. azt, amikor a helyet létre is kell még hozni,
  2. és azt, amikor már csak ki kell választani.

Új hely létrehozása és a könyvjelző berakása

A lépések a következők:
  • miután megnyomtuk a "Szerkesztés" gombot, kattintsunk rá a "Könyvjelzősáv" elemre,
  • nyomjuk meg az "Új mappa" gombot,
  • kezdjük el gépelni a mappa nevét, amihez nem kell sehová sem gépelni, hiszen a létrejött "Új mappa" nevű mappa neve kijelölt, és ilyenkor a kijelölés helyén jelenik meg az, amit mi gépelünk (a többség mindig ezt rontja le),
  • nyomjuk meg a "Mentés" gombot.

A már meglévő hely kiválasztása

Ennek menete az alábbi:
  • miután megnyomtuk a "Szerkesztés" gombot, csak ki kell választani a megfelelő könyvtárat,
  • befejezésül ez esetben is nyomjuk meg a "Mentés" gombot.
Ennyi az egész! Ha így járunk el, akkor áttekinthető rendszerben lesznek a könyvjelzőink. A következő blogban azt is bemutatom majd, hogy a már meglévő könyvjelzőinket hogy tudjuk rendszerezni, illetve a feleslegessé válóakat törölni.

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon / fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése