2015. szeptember 20., vasárnap

Windows 8

Azok közül, akik áttértek a Windows 8-ra, a nagy többség rég megbánta ezt a lépését. Semmit nem találnak, mindent nehézkesnek éreznek. A legfájóbb a Start menü eltűnése. A legszívesebben visszatérnének a jól bevált Windows 7-hez. De nem tudnak. Nem tudnak? De igen, mégpedig roppant egyszerűen és gyorsan, szinte tökéletesen a régi helyére kerül minden. Nem lesz több átkozódás, nem fognak többé csuklani Bill Gates felmenőági rokonai. A feladat csak annyi, hogy le kell tölteni egy egyszerű programocskát, a Classic Shell nevű alkalmazást, majd telepíteni. Az egész nem több, mint 10 perc. Munkára fel!
Első lépésben töltsük le a Classic Shell nevű alkalmazást, mondjuk innét. A link megnyitása után kattintsunk a letöltésre, ha kérdezi a mentés helyét, azt adjuk meg (ez a böngésző beállításától függ). A letöltés végén indítsuk el, a letöltött fájlt, majd hajtsuk végre a telepítést, és a beállítást. A szükséges fontosabb lépések az alábbi képeken követhetők:

Kattintsunk a Next gombra
Fogadjuk el a licenc szerződést, és újra Next
Megint Next
Kattintsunk az Install gombra
Indítsuk el a programot a Start menüre kattintva, és állítsuk be a Start menü nyelvét magyarra:

Pipáljuk ki a képen jelölt elemet
Lapozzunk a "Language" fülre, és válasszuk ki a magyar nyelvet.
Ezzel végeztünk is. Ugye, milyen egyszerű volt!

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon / fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése