2014. április 7., hétfő

Keresés egy adott weboldalon, vagy egy adott dokumentumban

Viszonylag gyakran előfordul, hogy valamit keresünk az interneten a Google segítségével, majd a találati listából a megfelelő linket megnyitjuk. Ha ekkor egy szép hosszú oldalt kapunk, akkor arra szinte remény sincs, hogy megtaláljuk azt, amit tulajdonképpen eredetileg kerestünk.

Példa

Tegyük fel, hogy egy jogszabályban keresünk valamit. Amikor a jogszabályt megnyitjuk a böngészőben, akkor nagy valószínűséggel nem fogjuk túl könnyen megtalálni azt a részt, amit keresünk. Eszünkbe ne jusson egyszerű olvasással keresni, hiszen lehet, hogy 100 oldalt kellene átnézni.

Megoldás

A dolog roppant egyszerű: nyomjuk meg a Ctrl + F billentyűkombinációt, majd a megjelenő rubrikába gépeljük be, hogy mit keresünk. Ennek hatására a szövegben kiemelésre kerül az összes előfordulása, melyek között a rubrika mellett lévő nyilakkal tudunk mozogni.
A legszebb a dologban az, hogy szinte az összes programban működik ez a trükk:

  • az összes böngészőben,
  • Wordben,
  • Excelben,
  • stb.



Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

1 megjegyzés: