2014. április 15., kedd

Visszavonás bárhol és bármikor

A "Visszavonás" ikon a Google Blogger programban
Aki dolgozik, az hibázik is. Szerencsére a számítógépen szinte mindent meg nem történtté lehet tenni. Erre jó pár programban külön ikon szolgál, a visszavonás.


A "Visszavonás" ikon szinte mindig a fenti ábrán láthatóhoz hasonló módon néz ki: egy, az óramutató járásával ellentétes görbe nyíl. Általában több hibás lépés is visszavonható úgy, hogy többször is rákattintunk. De mi a helyzet azokban a szituációkban, amikor olyan programban dolgozunk, ahol nincs ilyen ikon? Akkor nem lehet visszavonni?

Visszavonás billentyűkombinációval

Igen, megint jön egy a kedvenceimből. A Ctrl + Z segítségével minden, de tényleg minden szituációban visszavonhatjuk az elhibázott lépésünket. Csak két példa:
  • dupla kattintással történő megnyitás helyett véletlenül belehúzzuk a "Képek" mappát egy másik, a "Dokumentumokban" lévő mappába a Windows XP-ben (hányszor tüntetik így el hallgatóim az oktató gépeimen a "Képeket",
  • véletlenül kitöröl az ember valamit egy Facebook bejegyzésben,
  • vagy az is visszavonható, ha hülyeséget ír a posztba (persze még közzététel előtt),
  • stb.

Mit nem lehet visszavonni?

Van azonban néhány dolog, amit nem lehet visszavonni, de ez nem gond, mert azokból nem lehet baj. Pár ilyet is felsorolok:
  • a kijelölések,
  • a nézet állítások.
Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése