2014. április 13., vasárnap

Kijelentkeztetés a Gmail fiókból

Sokan használjuk a Gmail fiókunkat idegen gépen is. Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy úgy jelentkezik be, hogy kipipált a "Maradjon bejelentkezve" jelölőnégyzet, és csak bezárja a böngészőablakot anélkül, hogy kijelentkezne. Ez azért probléma, mert ha valaki megnyitja a Google bármely szolgáltatását (YouTube, Google Drive, Google Blogger, stb.) akkor a mi fiókunkban  fogja magát találni. Innét kezdve már csak rosszindulat kérdése, hogy kitol-e velünk, vagy sem.


Ha a pirossal bekerített jelölőnégyzetet kipipáljuk
idegen helyen, akkor abból baj lehet

Mi a megoldás?

Mint mindig, most is roppant egyszerű a probléma orvoslása:
  • egy gépen (mondjuk otthon) lépjünk be a fiókunkba,
  • görgessünk le a Gmail fiókunk legaljára,
  • Ide kell kattintani
  • jobb oldalon legalul kattintsunk rá a "Részletek" linkre,
  • ennek hatására megjelenik egy lista, ami az összes bejelentkezést tartalmazza,
  • Itt a bejelétkezések listája
  • kattintsunk rá az "Összes másik kapcsolat kiléptetése" gombra.

Ennyi az egész, és a gond megoldva.

Egy bónusz tipp

Ráadásul az is kiderül, hogyha más, illetéktelen is belép Gmail fiókunkba! Ez az úgynevezett IP címből látszik. Az IP cím azonosítja számítógépünket az interneten. Ha mi mindig csak egy helyről használjuk a levelezőnket, akkor csak egyetlen IP cím szokott megjelenni a listában (bár elvileg változtathatnák a szolgáltatók gépünk IP címét, többnyire nem szokták). Ha tehát itt rendszeresen megjelenik egy másik IP cím is, akkor nagy valószínűséggel valaki más is belép a mi fiókunkba. Az IP címből az is kiderül, hogy az illető hol van. Ehhez csak a Google keresőbe kell egy kérdést (igaz, angolul) beírni, majd mögé a kérdéses IP címet, és máris térképen mutatja az adott IP cím helyét:
  • where is "ide jön az IP cím".
Ezt kihasználva szoktak nekünk olyan ajánlatokat tenni az interneten, melyek pillanatnyi pozíciónk helyszínének közelében vannak!
Itt a térkép, ami mutatja az adott IP földrajzi helyét
Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése