2014. április 23., szerda

Keresés a gépen 4

Igazság szerint nem is gondoltam, hogy annyi különféle módszert tudok tippként bemutatni, hogy mára, sőt, még holnapra is jut belőlük. Amiket eddig átnéztünk:
Ma pedig a saját gépünkön, adott programban készített dokumentumok leggyorsabb elővételét, leggyakrabban látogatott webhelyek legpraktikusabb megnyitási módszerét fogjuk megbeszélni.

A tipp

A Windows 7 alatt működik csak sajnos a mai tipp, de egyre többeknek van ez az operációs-rendszer a gépén. Szóval, nyissuk meg a Start menüt, majd álljunk rá az alkalmazni kívánt programra. Ezek után az adott programban legutóbb létrehozott dokumentumok nevei meg fognak jelenni. Nekünk csak rá kell kattintani a megfelelőre. Ha az adott fájlt már letöröltük, akkor persze hibaüzenetet fogunk kapni. Ugyancsak ezt fogjuk tapasztalni, ha pendrive-on volt a fájl, és mi azt eltávolítottuk a gépből. Na, többek között ezért sem szabad a pendrive-on dolgozni! Azt csak szállításra szabad használni.
Ha tudjuk, hogy gyakran fogjuk majd használni az adott fájlt, az egér jobb gombjával rákattintva indítsuk el a helyi menüjét, majd válasszuk a "Rögzítés ebbe a listába" elemet.

Így tudunk egy dokumentumot vagy weboldalt a Start menüben rögzíteni
Mint az látszik az ábrán is, ha mondjuk a Google Chrome programra állunk rá, akkor a gyakran látogatott webhelyek lesznek a listában. Szerintem szuper egyszerű így dolgozni. Próbáljuk csak ki, biztosan tetszeni fog!

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése