2014. április 27., vasárnap

Nagy mellékletek

Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy egy túlságosan nagy melléklet miatt nem ért célba egy levele, vagy éppen fordítva, ő nem kapta meg a levelet, mert nem fért bele fiókjába. Bár eddig is meglehetősen méretes csatolmányokat lehetett a Gmail segítségével célba juttatni (konkréten 25 MB volt a korlát), de ha kihasználjuk a Google Drive nyújtotta lehetőséget is, nos, akkor aztán tényleg nem lehet panasz: akár több GB (egészen pontosan maximum 10 GB) lehet a csatolt fájl mérete.

Mit kell ehhez tenni?

Gyakorlatilag semmi plusz regisztrálás, programtelepítés nem szükséges, csak egy kicsit változtatni kell a szokásainkon. Ha tudjuk, hogy nagy méretű lesz az a fájl, amit csatolni szeretnénk, akkor azt a következő módon küldjük el:
  • Amikor a mellékletet szeretnénk csatolni, álljunk a szokásoknak megfelelően a gemkapocsra, de ne arra kattintsunk, hanem az ekkor megjelenő, az alábbi ábrán pirossal bejelölt ikonra,
Ide kell kattintani
  • Ezt követően kattintsunk a "Fájlok kiválasztása a számítógépről" gombra,
Azután pedig ide, a Fájlok kiválasztása a számítógépről" gombra
  • A szokásos ablakban válasszuk ki a csatolandó fájlt, majd kattintsunk rá a "Feltöltés" gombra,
Kattintsunk a "Feltöltés" gombra
  • A levelet a szokásos módon küldjük el,
  • Ezt követően adjuk meg, hogy ki férjen hozzá a fájlhoz:
    • Csak a címzett (de neki gmail fiókkal kell rendelkeznie);
    • Bárki, aki megkapja a melléklet linkjét (ami benne lesz a levélben, de azt továbbküldve más is hozzáférhet a melléklethez). Ez az alapértelmezés, mivel ez áll közelebb egy hagyományos melléklet viselkedéséhez;
    • Mindkét esetben többféle hozzáférést is megadhatunk: csak megtekintés, illetve szerkesztés is megengedett.
  • Kattintsunk rá a "Megosztás és küldés" gombra.
Ez az utolsó lépés
Ezzel gyakorlatilag végeztünk is. Semmi különlegesség, de mégis óriási nyereség!

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése