2014. április 30., szerda

Kezdőoldal beállítása

Amikor elindítjuk a gépünkön a kedvenc böngésző programunkat (ez a többségnek a Google Chrome, nyugodtan állíthatom, hogy nem véletlenül), az a beállított kezdőoldalt, esetleg kezdőoldalakat fogja megjeleníteni  a képernyőn.
Természetesen az a szerencsés, ha ilyenkor azt az oldalt látjuk, amit a leggyakrabban szoktunk használni. Ez többnyire a favorit oldalunk (többnyire egy portál) és/vagy egy kulcsszavas kereső oldal, általában a Google. Persze az is nagyon-nagyon hasznos tud lenni, ha böngészés közben egyetlen egérkattintással vissza tudunk ehhez az állapothoz térni. Mindez nagyon egyszerűen, alig 2 perc alatt megoldható.

Kezdőoldal beállítása

A kezdőoldal beállítása a következő módon lehetséges a Google Chrome programban (a statisztikából azt látom, hogy a Blogot felkeresők 52 %-a ezt a programot használja):
  • kattintsunk rá a jobb felső sarokban lévő "Személyre szabás és beállítás" gombra,, majd a "Beállítások" opcióra
Így kezdjük el a munkát
  • a kapott oldalon kattintsunk az "Oldalak beállítása" linkre,
Most ide kattintsunk
  1. ha azt az oldalt akarjuk beállítani, mint amin éppen tartózkodunk, nyomjuk meg a "Jelenlegi oldalak használata" gombot,
  2. ha más oldalakat akarunk megadni, akkor gépeljük be a címét, majd nyomjunk Entert, és ezt addig ismételjük, míg mindet meg nem adtuk,
  3. ha valamit rosszul adnánk meg, akkor álljunk rá a már bekerült oldalcímre, majd kattintsunk rá a sor jobb szélén látható x-re.
  4. a végén kattintsunk rá az "OK" gombra.
Az egyes lehetőségek itt láthatóak beszámozva

Legyen "Kezdőoldal" gombunk

A fenti lépések után ellenőrizzük, hogy legyen kipipált a "Kezdőoldal gomb megjelenítése", mert akkor a címsor elején lévő kis házikóra kattintva bármikor a kiinduló oldalakhoz juthatunk.
A "Kezdőoldal" gomb és annak bekapcsolása
Meglepő, de semmit nem kell elmenteni, minden változás azonnal életbe lép. Jó munkát, mert ezeket gondolom mindenki be fogja állítani.

Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése