2014. június 12., csütörtök

Automatikusan futó programok letiltása

Amikor elindítjuk a számítógépünket, akkor az operációs-rendszeren kívül nagyon sok további program  is magától elindul. Ezek egy része azonban feleslegesen fut, és ezzel lassítja a gép indulását, illetve a későbbi munkáját is. Pontosan ezért érdemes lehet ezek egy részének automatikus indítását kikapcsolni. Ma azt tekintjük át, hogy ezt hol lehet(ne) megtenni. Ez a mai tipp egy kicsit már magasabb szint, ezért csak óvatosan, bár végleg nem lehet elrontani a dolgokat. Pontosabban lehet, de ahhoz azért bénázni kell.

Hol lehet kikapcsolni a feleslegesen induló programokat?

A recept a következő:
  • kattintsunk rá a "Start" menüre,
  • írjuk be "msconfig", majd nyomjuk meg az Enter billentyűt,
  • a kapott ablakban lapozzunk az "Automatikus indítás" fülre,
  • a felesleges indításra kerülő programok elől vegyük le a pipát,
  • nyomjuk meg az "OK" gombot,
  • indítsuk újra a gépet.



Mit tiltsunk le?

Önállóan semmit. Mindennek nézzünk utána az interneten, a Google segítségével. Meglepően gyorsabban fog indulni a gépünk, ha a felesleges dolgokat kikapcsoljuk.

Videó



Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése