2014. június 23., hétfő

Office verzióváltás

Ma a házunk mellett lévő kisbolt bejáratánál jót beszélgettem egy kedves régi ismerősömmel, aki elmesélte, hogy milyen kínokat áll át, mert éppen most tér át az Office 2003 verzióról a 2007-es (2010/2013) verzióra. Ez adta az ötletet, hogy korábbi cikkeimből történő szemezgetés helyett egy egyszerű de nagyszerű tippet adjak a verzióváltás kínját átélő felhasználóknak. Meg kell hogy mondjam, őszintén megértem a gondjaikat, mert jómagam is átéltem jó pár nehéz percet, mikor pár éve ezzel a problémával küzdöttem.

Ubitmenu

Ez egy úgynevezett plugin (azaz beépülő modul), amit le kell tölteni, majd telepíteni. Hatására az Office 2003/2010/2013 egy olyan menüszalaggal egészül ki, amin meg fogjuk találni a korábban jól megszokott összes menüpontot és eszköztárat. Persze, egy idő után illik majd elhagyni, de eleinte, ha sietünk, jól jön. Letölteni mondjuk innét tudjuk.
A Word a kiinduláskor így néz ki:

A Word 2010
A telepítés után pedig így:

A Word 2010 a beépülő Ubitmenu telepítése után

Letöltés és telepítés

  • töltsük le a programot, majd rakjuk át egy másik mappába (erről tegnap volt szó),
  • futtassuk a telepítőt, ami most tényleg nem túl bonyolult dolog.
Futtassuk a telepítőt
Tovább
Befejezés

Áttérést segítő animáció

Az áttérést jelentősen megkönnyítik azok az animációk, melyek az alábbi linkekről indíthatóak (pontosabban még rá kell kattintani ugyanezekre a megjelenő tartalomban, attól függően, hogy melyik program használatával van gondunk):

Videó



Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése