2014. június 29., vasárnap

Videók feltöltése a YouTube videomegosztóra

Manapság már szinte mindenki készít videofelvételeket is, hiszen a legtöbb telefon kifejezetten jó minőségben, akár HD felbontásban is tud mozgóképet is felvenni. Ha azután ezeket a felvételeket meg szeretnénk másokkal osztani, akkor arra a legegyszerűbb megoldás az, hogy a felvételt egy kifejezetten erre a célra szolgáló webhelyre feltöltjük. Sok ilyen oldal létezik, melyek közül minden kétséget kizáróan a legnépszerűbb a youtube.com, melyet Kaliforniában alapítottak 2005-ben. A céget alig egy évvel később a Google felvásárolta, és azóta annak leányvállalataként tevékenykedik. A mai posztban arról lesz szó, hogy miként tudunk egy-egy videót ide feltölteni a számítógépünkről. Természetesen a fiatalok már közvetlenül okos telefonjukról töltik fel a youtub-ra a tartalmakat, de az egy másik történet.

A videó átrakása a PC-re

Erről nem kell külön szólnom, mivel pontosan ugyanúgy kell a videókat átmásolni a számítógépünkre, mint a fényképeket, márpedig erről a témáról nemrégiben esett szó (ezt a cikket itt lehet elérni). Az egyetlen különbség, hogy ne a "Képek", hanem a "Videók" könyvtárba másoljuk be a felvételeket.

Regisztráció és tárhelyfoglalás

Akinek van Gmail-es email címe, annak egyúttal van egy YouTube fiókja is (ami a feltöltés előfeltétele). Ha ilyennel még nem rendelkezünk, maga a regisztráció innét indítható. Az eljárás nem túl bonyolult, de egy kicsit még tovább könnyíthetünk rajta, ha nem a nehezen kiolvasható számok bégepeélesével akarjuk bebizonyítani, hogy nem "robotok" vagyunk, hanem egy SMS-ben kapott számkód megadásával. Ehhez meg kell adni a telefonszámunkat, amit nyugodtan tegyünk meg, biztosan nem fognak vele visszaélni. A dolognak további előnyét is látjuk majd akkor, ha véletlenül elfelejtjük jelszavunkat, mert SMS-ben küldenek egy ideiglenes hozzáférést.

Ez a tartalom a valóságban egyetlen oszlopban jelenik majd meg
A megadandó adatok közül a következőkre hívom fel a figyelmet:
  • A felhasználónévnem az egész világon egyedinek kell lennie. Ráadásul csak az angol ábécé karaktereit használhatjuk. Szóköz helyett használjunk pontot, vagy alsó aláhúzást (Shift + kötőjel);
  • A jelszónak legalább 8 karakternek kell lennie úgy, hogy egyaránt szerepeljen benne betű és szám. 
Amint arról egy alkalommal már volt szó, a Gmail, a Google Drive és a YouTube fiókjainkban elhelyezett összes adat együttes mérete maximum 15 GB lehet. A lefoglalt tárhelyet pillanatok alatt meg tudjuk nézni (a módszer itt érhető el).

Bejelentkezés

A YouTube fiókunkba két módon tudunk bejelentkezni:
  • előbb belépünk Google fiókunkba, azután megyünk el a YouTube webhelyre;
  • vagy előbb elmegyünk a YouTube oldalára, és azután jelentkezünk be.
Ezek a párbeszédelemek használandók
a belépéshez és a bejelentkezéshez

Maga a feltöltés

A feltöltés roppant egyszerű:
  • Kattintsunk a "Feltöltés" gombra;
Ezt válasszuk
  • Kattintsunk a jelölt területre, majd válasszuk ki a videót;
Ide kattintsunk
  • Adjuk meg a felvétel címét, leírását és címkéit, majd nyomjuk meg a "Közzététel" gombot.
Ezzel készen is vagyunk

Videó



Ha tetszett, ne felejtsed el a cikket megosztani! A felső Facebook lájk és megosztás a PC Suli Facebook oldalára vonatkozik, ez pedig a cikkre.

Ha a jobb oldalon fent lévő reklám olyasmiről szól, ami érdekel, kérlek nyissad meg. Ez Neked semmibe nem fog kerülni, a PC Sulit viszont - tényleg csak pár forinttal - támogatja. Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése